ΑΦΡΙΚΗ

Ζήσε μοναδικές περιπέτειες στους προορισμούς της μαγευτικής Αφρικής και άσε τον πολιτισμό της να σε συνεπάρει!

Στο νοτιότερο τμήμα της Αφρικής, της απόλυτα μυστηριώδους και εξωτικής «μαύρης ηπείρου», η χώρα της Νοτίου Αφρικής παρέμενε ανεξερεύνητη επί αιώνες από τις Ευρωπαίους, μέχρι που ερευνητές όπως ο David Livingstone και οι εικόνες και οι εμπειρίες που συνέλεξε για τον σχεδόν πρωτόγονο πολιτισμό των ιθαγενών, για την απερίγραπτη ομορφιά των καταρρακτών Βικτόρια, καθώς και άλλων απαράμιλλης ομορφιάς τοπίων, γνωστοποίησε σε όλο τον κόσμο την ομορφιά αυτής της χώρας δημιουργώντας έναν μυστηριώδη μύθο γύρω από το όνομά της. Μία χώρα με αχανείς εκτάσεις και καταγάλανους ουρανούς, μία χώρα αντιθέσεων και οριακών ισορροπιών, που συνδυάζει το Μεσογειακό κλίμα, τις θαυμάσιες παραλίες, τους αμπελώνες του Νοτιοδυτικού Ακρωτηρίου και το ξερό και άνυδρο τοπίο της σαβάνας του Βορειοδυτικού Ακρωτηρίου. Είναι περισσότερο διάσημη για τα σαφάρι που διοργανώνονται και τα άγρια τοπία της, παρά για τις εξίσου όμορφες, κοσμοπολίτικες πόλεις της, τα επιβλητικά βουνά της, τις μαγευτικές παραλίες και τον φιλόξενο λαό της. Το ηλιόλουστο και ξηρό κλίμα της χώρας αυτής την καθιστά ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, του ψαρέματος, της ορειβασίας, του rafting κ.λπ.

Ενδεικτική τιμή 9 ημερών από 2995 ευρώ/ άτομο σε δίκλινο συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων με Qatar στο Κέιπ Τάουν και από Γιοχάνεσμπουργκ, και τοπικών αερομεταφορών, φόρων αεροδρομίων και μεταφορών αεροδρομίων και μεταξύ πόλεων, 6 διανυκτερεύσεων στη Νότιο Αφρική ( 3 Κέιπ Τάουν με πρόγευμα και 3 Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ με σαφάρι και πλήρη διατροφή ) εκδρομών και δραστηριοτήτων.

Στις μέρες μας, η ίδια λέξη που στα σουαχίλι σήμαινε ομαδικό κυνήγι, έχει δώσει τη θέση της στον νεολογισμό «game drive». Άλλωστε περί αυτού πρόκειται: μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης μέσα σε προστατευμένες από διεθνείς συμβάσεις περιοχές, στις οποίες ζουν ελεύθερα τα μεγαλύτερα θηλαστικά της γης. Την πρωτοκαθεδρία σ’αυτό το είδος εναλλακτικού τουρισμού έχει αδιαμφισβήτητα η Τανζανία, μια χώρα όπου το 25% της συνολικής έκτασης (που είναι ίση με της Γαλλίας και της Γερμανίας μαζί) αποτελείται από εθνικά πάρκα! Μάλιστα στις βόρειες επαρχίες της βρίσκονται τα τρία σημαντικότερα, από πλευράς πανίδας πάρκα της αφρικανικής ηπείρου: το Σερεγκέτι, το Νγκόρο Νγκόρο και η λίμνη Μανιάρα. Οι προστατευμένες αυτές περιοχές μαζί με το γειτονικό υψίπεδο του Λονγκίντο, την πατρώα γη των Μασάι, είναι από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου που η οργανωμένη περιήγηση είναι από μόνη της ένα ντοκιμαντέρ.

Ενδεικτική τιμή ταξιδιωτικού πακέτου 9 ημερών από €7500/άτομο σε δίκλινο συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων με Qatar και τοπικών αερομεταφορών , φόρων, μεταφορών αεροδρομίων και μεταξύ πόλεων,
8 διανυκτερεύσεων στην Αφρική σε 4-5* λότζ με πλήρη διατροφή και σαφάρι ( εκτός στη Ναιρόμπι με πρωινό μόνο).

Το Μαρόκο είναι μία χώρα της οποίας η ιστορία χάνεται στα βάθη των αιώνων, αφού κατοικείται από το 8000 π.Χ. Σημαντικό ρόλο στην ιστορία του αλλά και στη σημερινή του μορφή έχουν φυσικά οι Άραβες που κατέλαβαν την περιοχή τον 7ο μ. Χ. αιώνα. Οι δυναστείες των Αράβων αυτοκρατόρων που κυβέρνησαν τον τόπο (Ιντρισσίδες, Αλμοραβίδες, Αλμοχάδες, Μερινίδες, Σαάντι και Αλαούι) ευθύνονται για τη χάραξη των βασικών πολεοδομικών σχεδίων και για την κατασκευή εκπληκτικών κτισμάτων (δημόσια κτίρια, παλάτια ή τζαμιά) που συναντά κανείς στις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκο: Φεζ, Ραμπάτ, Μεκνές και Μαρακές. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει επίσης τις πολύχρωμες μεσαιωνικές αγορές (μεντίνες), γεμάτες με χαλιά, χειροποίητα ξυλόγλυπτα, κοσμήματα και δέρματα, όπου το «παζάρι» είναι μια διαδικασία απαραίτητη, όχι μόνο για την επίτευξη καλύτερης τιμής αλλά γιατί είναι παράδοση αιώνων για τους Άραβες. Αξίζει να ψωνίσετε κελεμπίες, παραδοσιακά δερμάτινα υποδήματα, υφάσματα μπροκάρ και υπέροχα βερβερίνικα χαλιά στη Φεζ, δερμάτινα είδη ρουχισμού ή αξεσουάρ στο Μαρακές και επίσης χάλκινα αντικείμενα ή ασημένια κοσμήματα.

Η Εσσαουίρα, παλαιότερα Μόγκατορ, είναι παραθαλάσσια πόλη του δυτικού Μαρόκου, στις ακτές του Ατλαντικού. Υπάγεται στην περιοχή Μαρακές-Σαφί.. Το οχυρωμένο κέντρο της Εσσαουίρα, η Μεντίνα, έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 2001.

Ενδεικτική τιμή ταξιδιωτικού πακέτου 9 ημερών από 1625 ευρώ / άτομο σε δίκλινο συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων με British Airways, φόρων και μεταφορών αεροδρομίων, 8 διανυκτερεύσεων στο Μαρόκο σε 5* με ημιδιατροφή καθημερινά, εκδρομών και δραστηριοτήτων προγράμματος.